Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-02@19:59:57 GMT

آمریکا بهشت وآرزوی مهاجران جهان

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۸۲۴۵۰

آمریکا بهشت وآرزوی مهاجران جهان

ساعت 24 -اقتصاد آمریکا چندین دهه است بر اقتصاد دنیا سروری می کند و فاصله بعیدی با هرکشور دیگری دارد و حتی هنوز از چین پرجمعیت نیز جلوتر است. نظام اقتصادی آمریکا گونه ای است که راه رشد مهاجران با ساکنان اصلی به یک اندازه باز است و به همین دلیل و به دلیل اینکه تبعیض نژادی در میان رهبران احزاب آمریکایی کمتر هوادار دارد برای مهاجران یک رویا به حساب می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارها و نتایج پژوهش ها نشان می دهد از هر 5 نفری که قصد مهاجرت دارند یک نفر می خواهد به آمریکا برود. موسسه گالوپ می‌گوید نظرسنجی از افراد مختلف نشان داد که  ۲۱درصد، یعنی یک پنجم کسانی که شاید روزی دست به مهاجرت بزنند، به آمریکا فکر می‌کنند. گالوپ آمار این عده را ۱۵۸ میلیون نفر قید کرده است. آلمان، فرانسه و بریتانیا، به ترتیب برای ۴۲، ۳۶ و ۳۴ میلیون نفر مقصدهایی جذاب بوده‌اند.موسسه "جمعیت و توسعه" در برلین می‌گوید مهاجرت به دلایل مختلفی از جمله روند جهانی شدن صورت می‌گیرد و صرفا ناشی از فقر و تنگدستی نیست. با وجود نیاز اروپا به نیروی کار و جمعیت مولد ، آمریکا قبله آمال اکثر مهاجران است.   درگزارش منتشر شده دویچه وله می خوانیم:

مطالعه‌ای علمی که روی آینده مهاجرت جهانی و مقصد مهاجران صورت گرفته، نشان می‌دهد که اروپا لزوما  منزلگاه نهایی و ایده‌آل نیست. این پروژه تحقیقی در انستیتو "جمعیت و توسعه" در برلین انجام گرفته است، مرکزی که در سال ۲۰۰۰ پایه گذاری شده و یک اتاق فکر مستقل برای بررسی تحولات منطقه‌ای و جهانی در علم جمعیت‌شناسی به شمار می‌رود.گزارش ۹۰ صفحه‌ای این انستیتو بر مسائلی چون دلایل مهاجرت، تفاوت‌های منطقه‌ای و سوالاتی از این دست استوار است که "ترک دیار چه موقع اجتناب‌ناپذیر می‌شود؟"آدریان هایرمان، کارشناس علوم سیاسی که از همکاران این پروژه بوده به دویچه وله می‌گوید، مهاجرت همیشه وجود داشته اما در گذشته مردم عمدتا برای زیستن در جایی جدید دست به مهاجرت می‌زدند اما امروزه علت‌های دیگری برای ترک زادگاه وجود دارد: «نخست مهاجرت‌های انسانی که ناشی از پیگرد یا جنگ است و دوم مهاجرت‌های هدفمند برای تحصیل یا پیوندهای خانوادگی.»تحقیق مربوطه نشان می‌دهد که آمیزه‌ای از دو دلیل یاد شده نیز می‌توانند عامل مهاجرت باشند و مهم‌تر از همه آن که جهانی سازی (گلوبالیزاسیون) بسیاری از مردم را خواهی نخواهی به مهاجرت و جابجایی‌های مداوم سوق داده است.عامل اقتصادی در مهاجرت نقش دارد و بررسی‌ها نشان میدهد بسیاری از مردم کشورهای جهان سوم به خاطر شکاف فاحش رفاهی در جهان صنعتی و رو به توسعه و به منظور ارتقای سطح زندگی خود مهاجرت می‌کنند. طبق پژوهش یاد شده، مهاجران گروه سنی ۲۰ الی ۳۹ ساله، کسانی هستند که برای یافتن کار و به دلیل نبود ساختارهای اشتغال‌ آفرین، کشورهای خود را ترک می‌کنند. با این همه، نتیجه تحقیق تاکید می‌کند که مهاجران، تنها فقرا و تهیدستان مناطق خاصی از دنیا نیستند.به گفته انستیتو "جمعیت و توسعه"، تعداد مهاجران در سراسر دنیا در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۲۵۸ میلیون نفر بوده است. این بدان معناست که این افراد در سرزمین‌هایی زندگی می‌کنند که در آن زاده نشده‌اند. موسسه نظرسنجی گالوپ نیز اعلام کرده که این رقم در سال‌های آتی به ۷۵۰ میلیون نفر خواهد رسید؛ چیزی معادل ۱۵درصد کل جمعیت بالغ دنیا.

آمریکا سرزمین موعود مهاجران

نظرسنجی موسسه گالوپ نشان می‌دهد که ۳۳درصد از جمعیت جنوب آفریقا در سودای مهاجرت به سر می‌برند. در کشورهای آمریکای لاتین و ناحیه کاریبیک، این میزان به ۲۷ درصد می‌رسد و در خاورمیانه و شمال آفریقا ۲۴ درصد می‌شود. کشورهای آسیایی با هفت الی هشت درصد، کمترین آمار را در این زمینه دارند.آدریان هایرمان، همکار موسسه "جمعیت و توسعه" می‌گوید شاید در سال‌های اخیر مهاجرت به برخی نقاط اروپا جذاب بوده باشد، اما در قیاس با موج مهاجرت از آمریکای لاتین به ایالات متحده، می‌بینیم که اتحادیه اروپا ایستگاه رویایی اکثر مهاجران نیست.آمریکا حتی برای مهاجرانی که در اروپا حضور دارند نیز مقصد نهایی و غایی محسوب می‌شود. نیاز اروپا به مهاجران

کارشناسان موسسه "جمعیت و توسعه" در برلین معتقدند که عقب ماندن اروپا از این فرایند ناشی از سیاست‌های مهاجرتی اتحادیه است. اروپا به جز سال ۲۰۱۵ که موج پناهندگان و آوارگان را تجربه کرد و میزبان آنها شد، همواره سیاستی محدودکننده و سختگیرانه در قبال مهاجران و پناهجویان داشته و این چیزی است که با موافقت اکثریت جمعیت کشورهای اروپایی نیز روبرو می‌شود.طبق تحقیقی که کمیسیون اروپا در سال ۲۰۱۸ انجام داد، ۵۳درصد مردم اتحادیه نسبت به مهاجرت افراد غیراروپایی به کشورهایشان با بدبینی و دید منفی نگاه می‌کنند. همکاران موسسه جمعیت و توسعه تاکید می‌کنند که اتحادیه اروپا به خاطر نرخ اندک زاد و ولد و پیری جمعیت، نیاز مبرمی به مهاجران دارد. تاکید آنها متوجه این واقعیت است که تعداد بازنشستگان در جوامع اروپایی روز به روز بیشتر می‌شود و فقدان نیروی جوان و شاغل در جامعه به معنای خالی شدن صندوق‌های بازنشستگی خواهد بود. این در حالی است که مخارج بیمه و مراقبت‌های ایام کهولت پیوسته بالاتر می‌رود.

با وجود این تصویر تیره، هایرمان و همکارانش هنوز امید به آینده را از دست نداده‌اند. پیمان جهانی مهاجرت که در دسامبر سال ۲۰۱۸ در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد، خواهان هماهنگی سیاست‌های مهاجرتی بین کشورهای مختلف است.در آلمان نیز نخستین نشانه‌ها در چارچوب این پیمان مشاهده می‌شود. دولت آلمان از ماه مارس ۲۰۱۹، قانون مهاجرت نیروی ماهر را به جریان انداخته است تا راه را برای جذب نیروهای صاحب تخصص به این کشور باز کند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۸۲۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی

ابرشهرها (Mega City) که شهرهای بسیار بزرگ با جمعیت بیش از ۱۰ میلیون نفر هستند، به موتورهای رشد اقتصادی و ایجاد شغل تبدیل شده‌اند و کارآفرینانی را جذب می‌کنند که به دنبال استفاده از فرصت‌های ارائه‌شده توسط این مراکز شهری گسترده و پویا هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ابرشهرها اکوسیستم‌های پیچیده‌ای هستند که توسط جریان ثابتی از مردم، کالاها و خدمات تغذیه می‌شوند و افرادی را که به دنبال فرصت‌های بهتر برای کار، تحصیل یا سبک زندگی هستند، به خود جذب می‌کنند. این شهرها با سطح بالای شهرنشینی، رشد و تنوع جمعیت مشخص می‌شوند و به‌عنوان مرکزی برای خلاقیت و نوآوری شناخته می‌شوند. اجزای کلیدی این اکوسیستم‌ها شامل سیستم‌های حمل‌ونقل، مسکن، مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و فرصت‌های شغلی است که به هم پیوسته هستند و تغییرات در یک حوزه می‌تواند بر قسمت‌های دیگر تأثیر بگذارد.

فرصت‌ها و چالش‌های ابرشهرها

ابرشهرها با جمعیت بالای ۱۰ میلیون نفر، مراکز نوآوری و خلاقیت هستند و فرصت‌های زیادی مانند دسترسی به بازارهای بزرگ، نیروی کار مختلف و رویدادهای فرهنگی پر جنب‌وجوش را برای کارآفرینانی فراهم می‌کنند که می‌خواهند کسب‌وکار خود را راه‌اندازی یا توسعه دهند. با این حال، چالش‌هایی از جمله هزینه‌های بالای زندگی، ازدحام، آلودگی و نابرابری اجتماعی سر راه این کارآفرینان قرار دارد و افرادی که می‌خواهند در ابرشهرها موفق شوند باید راه‌هایی برای عبور از این چالش‌ها و غلبه بر آن‌ها بیابند.

کارآفرینان می‌توانند با شناسایی و استفاده از فرصت‌های موجود در بازار، محصولات و خدمات نوآورانه‌ای ایجاد کنند که نیازهای جمعیت شهر را برآورده می‌کند، فناوری‌های جدیدی را توسعه دهند که چالش‌های شهری را برطرف می‌کند و با سازمان‌های محلی برای ایجاد تغییرات اجتماعی و اقتصادی مشارکت کنند و از این راه به ایجاد آینده‌ای عادلانه‌تر و پایدار برای همه مردم کمک کنند.

یکی از کارآفرینانی که از فرصت ابرشهرها برای رشد اقتصادی و ایجاد شغل استفاده کرده است، ایلان ماسک است که از طریق شرکت‌های مختلف خود، از جمله تسلا، اسپیس ایکس و شرکت بورینگ، هزاران شغل ایجاد کرده و صنایعی از جمله حمل‌ونقل و انرژی را متحول کرده است. مثال دیگر، اقتصاد اشتراک‌گذاری است که فرصت‌های جدیدی را برای کارآفرینان ایجاد کرده است تا خدماتی که نیازهای ساکنان شهرها را برآورده می‌کند، مانند وسایل نقلیه اشتراکی و اجاره کوتاه مدت را ارائه دهند.

موتورهای رشد اقتصادی و فرصت‌های کارآفرینی

ابرشهرها با تمرکز بر مردم، منابع و سرمایه‌ها، فرصت‌های زیادی را در اختیار کارآفرینان قرار داده‌اند و می‌توان گفت به موتورهای رشد اقتصادی تبدیل شده‌اند. عملکرد مؤثر در ابرشهرها به عوامل متعددی وابسته است که شامل ترکیبی از فعالیت‌های اقتصادی، زیرساخت‌ها، خدمات اجتماعی، دولت و نیروی کار ماهر است. این شهرهای بزرگ برای رسیدن به موفقیت باید بتوانند به‌طور مؤثر این عوامل را متعادل و هماهنگ کنند و چرخه‌ای از رشد و توسعه اقتصادی ایجاد کنند. این رشد اغلب ناشی از اثر انباشتگی است، به‌طوری‌که مشاغل و افراد از نزدیکی سایر مشاغل و افراد استفاده می‌کنند و در نتیجه بهره‌وری و نوآوری افزایش می‌یابد.

کارآفرینانی که به دنبال استفاده از فرصت‌های ارائه‌شده توسط ابرشهرها هستند، باید بر شناسایی محرک‌های کلیدی رشد در داخل شهر تمرکز کنند. این محرک‌ها شامل صنایع نوظهور، تقاضای روبه‌رشد مصرف‌کننده و شکاف‌های موجود در بازار است که می‌تواند با محصولات یا خدمات نوآورانه پر شود. نکته قابل‌توجه برای کارآفرینان ایجاد شبکه‌ای قوی از ارتباطات و همکاران در داخل شهر است تا بتوانند از دانش، منابع و تخصص سایر مشاغل و افراد استفاده کنند. یکی دیگر از عوامل کلیدی در موفقیت ابرشهرها، توانایی آنها در جذب و حفظ استعدادها است. ابرشهرها طیف گسترده‌ای از فرصت‌های شغلی و همچنین دسترسی به مؤسسات آموزشی و فرهنگی در سطح جهانی را ارائه می‌دهند که نیازمند نیروی کار بسیار ماهر و متنوع است.

موفق‌ترین ابرشهرهای جهان

در حالی که ابرشهرها تقریباً در سراسر جهان وجود دارند، آسیا تعداد زیادی از آنها را به خود اختصاص داده است. این مناطق شهری عظیم با تراکم بالا مشخص می‌شوند که چالش‌ها و استانداردهای زندگی آنها می‌تواند بسیار متفاوت باشد. در ادامه برخی از موفق‌ترین نمونه‌های ابرشهری موفق در جهان معرفی می‌شوند.

سنگاپور

سنگاپور از زمان راه‌اندازی ابتکار هوشمند خود در سال ۲۰۱۴، طیف گسترده‌ای از فناوری‌های هوشمند را در بخش عمومی و خصوصی خود معرفی کرده است. برای مثال فناوری پرداخت بدون تماس به طور گسترده‌ای برای هدایت کارآمد تردد ۷.۵ میلیون مسافر سنگاپور در نظر گرفته شده است که از حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنند. برای کمک به کاهش فشار جمعیت سالخورده، یک سیستم سلامت دیجیتال با مشاوره‌های ویدئویی و همچنین دستگاه‌های پوشیدنی اینترنت اشیا برای نظارت بر بیماران معرفی شد. علاوه بر این، سنگاپور در سال ۲۰۲۱ برنامه‌های آینده خود را برای شهر جدیدی با محیط زیست هوشمند اعلام کرد که کاملاً بدون وسایل نقلیه باشد. این شهر جنگلی برنامه‌ریزی شده خانه پنج منطقه مسکونی با ۴۲ هزار خانه و همچنین مناطق امن برای عابران پیاده و دوچرخه سواران خواهد بود.

شنژن، چین

ابرشهر شنژن با جمعیت بیش از ۱۵ میلیون نفر، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های فناوری جهان شناخته می‌شود و میزبان مراکز بین‌المللی، بخش‌های تحقیق و توسعه و بخش‌های تولید بسیاری از شرکت‌های جهانی پیشرو است. این ابرشهر چینی که در سال ۱۹۸۰ شروع به کار کرد، اکنون به مهم‌ترین شهر هوشمند کشور تبدیل شده است و الگویی برای دیگر شهرهای چین است.

توکیو، ژاپن

پایتخت ژاپن از دهه ۷۰ ابرشهر بوده است، زمانی که پروژه‌های انبوه‌سازی ساختمان‌های بلند و مدرن‌سازی بسیار سریع آن را به شهری برای آینده تبدیل کرد. برنامه‌های توسعه شهری شامل فعالیت‌های مربوط به احیای زمین، با سرعت زیادی ادامه یافت تا اینکه حباب املاک و بدهی در دهه ۹۰ ترکید. امروزه توکیو به سبب بهره‌گیری از حمل‌ونقل عمومی، معماری مقاوم در برابر زلزله و تأثیرات فرهنگی عظیم خود در جهان شهرت دارد.

دهلی، هند

ابرشهر دهلی با بیش از ۳۲ میلیون شهروند دربرگیرنده دهلی نو، پایتخت هند است و مساحت وسیعی بیش از ۱۴۰۰ کیلومتر مربع را اشغال می‌کند. با اینکه این ابرشهر با محله‌های بسیار متراکم و سطوح خطرناک آلودگی هوا و آب شناخته شده است، اما دومین رتبه تولید ناخالص داخلی سرانه در این کشور را دارد و در حال حاضر اقدامات زیادی را برای پیشرفت انجام می‌دهد که بهبود استانداردهای زندگی بخشی از برنامه‌های شهر هوشمند دهلی است.

مترومانیل، فیلیپین

فیلیپین یک کشور مجمع‌الجزایری است و موقعیت جغرافیایی آن منجر به شکل‌گیری پایتخت آن، مانیل، یکی از بزرگترین ابرشهرهای جهان شده است که شامل ۱۶ منطقه شهری با جمعیتی بالغ بر ۲۶ میلیون نفر است که همواره در معرض سیل، طوفان و زلزله قرار دارند. با وجود اینکه بیش از ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می‌دهد، سطح بالایی از نابرابری در این ابرشهر وجود دارد. در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری‌های عمده‌ای در حوزه امنیت و حمل‌ونقل در مانیل انجام شده است.

نیویورک، ایالات متحده

یکی از نمونه‌های ابرشهری موفق، شهر نیویورک با بیش از ۸ میلیون نفر جمعیت است که به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و پویاترین مناطق شهری جهان شناخته می‌شود. موفقیت این شهر تا حد زیادی به دلیل ترکیب متنوع فعالیت‌های اقتصادی آن از جمله فعالیت‌های مالی، فناوری اطلاعات، رسانه و سرگرمی است. ترکیب این بخش‌های اقتصادی، محیطی مناسب برای کارآفرینان ایجاد کرده است و در سال‌های گذشته استارت‌آپ‌های موفق بسیاری در این شهر ظهور و رشد کرده‌اند.

پاریس

پاریس یکی از موفق‌ترین شهرها در زمینه جذب سرمایه‌گذاری در املاک تجاری است و از حیث داشتن نیروی کار ماهر، یکی از با استعدادترین‌ها شناخته می‌شود. همچنین از نظر دانش و نوآوری، یک مکان جذاب برای جوانان یا استارت‌آپ‌ها شناخته می‌شود زیرا در حال توسعه یک استراتژی «هوشمند» است که از پیشرفت‌های فناوری بیشترین بهره را می‌برد.

کد خبر 749934

دیگر خبرها

  • دانشگاه شیراز آماده جذب دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • هدف آمریکا از ساخت اسکله غزه چیست؟ / نگرانی از پروژه امنیتی جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی در قالب «مهاجرت داوطلبانه» +عکس و فیلم
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • ارسال پیامک از سامانه سهما به اتباع مجاز
  • ۱۰۰۰ قطعه زمین در راستای اجرای طرح جوانی جمعیت آماده سازی شد
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا
  • رئیس دانشگاه شیراز: دانشجویان اخراج‌ شده آمریکا و اروپا را بورسیه می‌کنیم