Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر حوزه جمعیت با بیان اینکه از سال ۱۳۶۵ به مدد هماهنگی پنج عامل سیاست، فرهنگ، قانون، برنامه و بودجه در خطر کاهش جمعیت قرار گرفتیم، گفت: ایران که ۳۰ سال پیش جزء جوان‌ترین کشورها بود، ۳۰ سال دیگر جزء پیرترین کشورهای جهان خواهد بود! - اخبار اجتماعی -

دکتر خلیل علی‌محمدزاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا اظهار کرد: روزگاری که در ایران هر خانواده بیش از شش فرزند داشت، سپری شده و اکنون با ایرانی مواجه هستیم که به طور میانگین هر خانواده کمتر از 2 فرزند دارد، دقیق‌تر بگویم 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7 فرزند که بسیار کمتر از میانگین جهانی است!

وی ادامه داد: این یک سوی قضیه است اما سوی دیگر این ماجرا، سالمندی کشور است؛ ایران که 30 سال پیش جزء جوان‌ترین کشورها بود، 30 سال دیگر جزء پیرترین کشورهای جهان خواهد بود؛ این فاصله 60 ساله که دو طرف طیف آن از ایران، جوانترین و پیرترین کشور را می‌سازد، بیانگر شدت عملی است که ما در مهار جمعیت به کار بسته یا خدای ناکرده همچنان ادامه می‌دهیم!

این پزشک و پژوهشگر حوزه جمعیت تصریح کرد: این مسیر از سال 1365 تاکنون به مدد هماهنگی و تنیدگی پنج عامل سیاست، فرهنگ، قانون، برنامه و بودجه، ما را اینچنین در منطقه خطر قرار داده است؛ از سال 1392 با ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت در پی بازگشت از این راه بن بست هستیم که کشور را از زایایی، پویایی و بالندگی باز می‌دارد لکن نه فرهنگ به کمک آمده و نه قانون، متاسفانه برنامه‌ای هم وجود نداشته که بودجه‌ای نیز در کار باشد!

وی افزود: مسئله جمعیت و خانواده از آن مسائلی نیست که دست روی دست گذاشت، هیچ نگفت، هیچ نکرد و در قبال روندهای آن به تحلیل و چاره اندیشی ننشست! باید همه بخش‌های جامعه وارد این عرصه شوند تا کمیّت آن به نحو معقول، معتدل و سنجیده جبران و کیفیت آن نیز تضمین و تداوم یابد.

علی‌محمدزاده تصریح کرد: باید جامعه، دولتمردان و همه قوا، جوانان خود را دریابند، مسئله اصلی این است؛ جوانان باید خوب درس بخوانند، وارد دانشگاه، حرفه و مهارت شوند، در وقت نیاز ازدواج کنند، تعداد فرزندان خانواده را در دوره مناسب تکمیل کنند و برای قوام جامعه و خانواده از هیچ کوششی دریغ نورزند. 

این پزشک و دانشیار دانشگاه گفت: مسئولان نظام جمهوری اسلامی در این رابطه باید کمر همّت را ببندند و اصول را فدای فروع نکنند و با کمک خانواده‌ها، در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند؛ ثروت ملی کشور ما همین جوانان هستند. 

دارنده "جایزه ملی جمعیت" خاطرنشان کرد: اگر جوانان را در دوران‌های مختلف درست تربیت کنیم و به درستی به‌کار گیریم و به خوبی حمایت کنیم، آنها با نبوغ، ابتکار و خلاقیت خود می‌توانند چرخ‌های پیشرفت کشور را به خوبی به حرکت درآورند؛ بر ماست که زمینه رشد، تکامل و تلاش آنها را فراهم آوریم؛ مشوق‌های فرزندآوری در کشورهای مختلف و «طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» که مجلس شورای اسلامی در دست بررسی دارد، در پی تحقق چنین دورنمایی است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

ویدئو/ کرونا چه تأثیری بر "جمعیت" دارد؟احتمال اتمام بررسی "طرح جوانی جمعیت" تا آخر هفتهپخش "نوای جوانی" با موضوعات جمعیتی از رادیو گفتگو + تیزر صوتیارتباط رشد جمعیت با رشد اقتصادی/ کشوری که 200درصد تولید ناخالص ملی خود را بدهکار است!فیلم/ آیا افزایش جمعیت باعث "فقر و مشکلات اقتصادی" می‌شود؟!نقش تحصیلات زنان در پازل "کاهش جمعیت" کشور/ به میدان آمدن نسلی که مسئولیت‌پذیر نیست!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: غربالگری مادران باردار سقط جنین کاهش جمعیت غربالگری مادران باردار سقط جنین کاهش جمعیت پیرترین کشور ۳۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۲۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود

 علی اکبر محزون عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می گردد. در اولین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای اولین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود از همان سال‌ها هشدار‌های رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و بعد از انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد. هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. درسال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تایید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و مواحده طرح کنترل جمعیت در سطح بین الملل تحت عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشورما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلا پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آنها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

دی در ادامه گفت:، اما به تعبیر خودم این‌ها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث تنگ دستی که ناشی از افزایش فرزند می شود. بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که باعث پیشرفت فردی آنها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزند آوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه باعث شد تحرک اجتماعی و فرزند آوری در مقابل هم قرار گیرند؛ و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

وی تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همینطور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم.

جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله اول ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر و در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند. 

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • تجلیل از مادران جوان زیر ۴۰ سال و دارای چندفرزند در هفته جمعیت
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد / معرفی جوان‌ترین و پیرترین استاد
  • نیروی جوان جامعه عامل پیشرفت های آتی خواهند بود/ شرایط وام فرزندآوری تسهیل شود
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد/معرفی جوان ترین و پیرترین استاد