Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، این شهرها معمولا از اسامی یا القابی نمادین مانند شهرک فناوری، شهرک امید یا اکوشهرک برخوردارند و چشم‌اندازی جدید در سرمایه‌گذاری روی املاک و نگاهی خوش‌بینانه نسبت به رشد اقتصادی تحت‌تأثیر شکوفایی طبقه متوسط ایجاد کرده است. طرح ایجاد شهرهای جدید معمولا در جوامع در حال توسعه به اجرا گذاشته می‌شوند، اگرچه شهرهای بزرگی مانند لندن و پاریس هم در دوران توسعه خود چنین فرایندی را تجربه کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرک‌های اقماری یا شهرهای جدید معمولا در فواصلی از شهرهای اصلی و در مناطق سرسبز بنا می‌شوند تا مشکلاتی مانند تراکم بالای جمعیت و آلودگی که معمولا بر سر راه شهرسازان قرار دارد کمرنگ‌تر شود و فرصت‌های بیشتری برای بنای شهرهای هوشمندتر مبتنی بر طرح‌های آینده‌نگرانه فراهم شود. طرح اولیه این شهرها با هدف اتصال بیشتر مردم، مناطق و بخش‌ها با اقتصاد جهانی ارائه می‌شوند و هدف معمولا جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی برای رقابت با دیگر شهرهای جدید در دیگر نقاط جهان است.

با وجود این بنای شهرهای جدید اگرچه در سال‌های اخیر بیشتر و تخصصی‌تر در جهان پیگیری می‌شوند اما همانطور که پیش‌تر گفته شد، شهرهای بزرگی مانند پاریس، لندن و توکیو در این حوزه سابقه‌ای طولانی دارند. برای مثال شهرک سو وا نی کوم در حومه شهر توکیو یکی از شهرک‌های جدیدی بود که در سال 1971بنا و در سال 2011به‌دلیل فرسوده شدن ساختمان‌ها، این شهرک توسط شهرداری توکیو تخریب شد. یا شهر یوکوهاما در ژاپن که امروز براساس جمعیت، دومین شهر بزرگ ژاپن محسوب می‌شود، در ابتدا یک روستای ماهیگیری بود و به‌تدریج و با ورود تاجران چینی و بریتانیایی، به یکی از شهرهای اقماری اطراف توکیو تبدیل شد. شهر جدید تاما شهر عظیم مسکونی دیگری است که در اطراف توکیو بنا شده است. این شهر که به‌عنوان شهری جدید در سال 1965بنا شد، طولی برابر 14کیلومتر و عرضی برابر 3کیلومتر دارد. جمعیت این شهر که اکنون با گذشت 56سال دیگر نمی‌توان نام جدید روی آن گذاشت، 200هزار نفر است و بزرگ‌ترین شهر‌ اقماری مسکونی در ژاپن محسوب می‌شود. شهر تاما در دوران پس از جنگ ژاپن ساخته شد؛ زمانی که هجوم مردم به توکیو باعث تراکم شدید جمعیت و جهش قیمت‌ها در این شهر شد. این وضعیت باعث شد بسیاری از متقاضیان زندگی و کار در توکیو برای یافتن محل سکونت ارزان‌قیمت‌تر به حومه شهر پناه ببرند و به این ترتیب روند توسعه شهر توکیو به روندی بی‌برنامه و انفجاری تبدیل شد. تاما با هدف جلوگیری از ساخت و سازهای افسارگسیخته در اطراف توکیو طراحی شد. این شهر از ابتدا با هدف گنجاندن 342هزار نفر ساخته شد و فاز اول ساخت آن در سال 1971به پایان رسید. این شهر اکنون علاوه بر انواع زیرساخت‌های حیاتی شهری، از 16دانشگاه و کالج، خطوط مترو و قطار و شبکه تلویزیونی مستقل برخوردار است.

نقشه نجات پاریس

پاریس هم در سال 1965به واسطه نگرانی از 16میلیون نفری شدن جمعیت شهر تا پایان قرن بیستم، طرح ایجاد چندین شهر جدید به‌منظور کاهش تراکم جمعیت شهر را به اجرا گذاشت. تا سال 2010بیش از 7درصد از جمعیت پاریس در این شهرها ساکن شده بودند. این شهرها با نام‌های سرژی پونتوآز، اوری، مارنو-لا-واله، سن‌کوئینتین ایولین و سن‌ار در ابتدای احداث 1.9درصد از جمعیت پاریس را در خود گنجانده بودند و امروز به بخش‌هایی اصلی از شهر تبدیل شده‌اند.

درخشش جهانی سنگاپور

سنگاپور از سال 1973مالک نخستین شهرک مسکونی عظیم خود شد. شهرک جدید کوئینزتاون از سال 1952تا 1973در دست ساخت بود. امروزه سنگاپور شهرک‌های اقماری فراوانی دارد که 11هزار مجتمع مسکونی این شهرک‌ها در قالب 23شهر جدید و 3 استان در سرتاسر کشور گسترانده شده‌اند. شهرک‌های اقماری در سنگاپور، در واقع مجتمع‌های عظیم مسکونی هستند که با هدف خودکفا بودن طراحی و ساخته شده‌اند. این شهرک‌های جدید شامل واحد‌های مسکونی عمومی، مرکز شهر و دیگر دارایی‌های شهری هستند. در این شهرک‌ها به موضوعاتی مانند اشتغال، تحصیل، درمان، سرگرمی و ورزش هم توجه شده است. موفقیت سنگاپور در طراحی و ساخت شهرک‌های اقماری در سطح جهانی شناخته شده است. شهرت شهرک‌سازی سنگاپور به‌ویژه زمانی جهانی شد که سازمان ملل متحد در سال 1992جایزه جهانی سکونتگاه را به شهر تامپینز سنگاپور اهدا کرد. این شهر که سومین شهرک اقماری بزرگ سنگاپور محسوب می‌شود، وسعتی برابر 2089هکتار دارد و درعین حال به‌عنوان سومین شهر جدید پرجمعیت سنگاپور هم شناخته می‌شود. ساخت این شهر جدید در سال 1978آغاز شد و ساخت 2محله آن در سال‌های 1983و 1987به پایان رسید. در ساخت زیرساخت‌های بخش‌های جدیدتر این شهر از جدیدترین تکنیک‌ها استفاده شده است و بناهای جدیدتر این شهر از طراحی‌ها و رنگ‌های جذاب‌تری به نسبت ساختمان‌های قدیمی‌تر برخوردارند. 6منطقه این شهر میزبان 237هزار و 800نفر است و منطقه 6 جدیدترین منطقه آن به شمار می‌رود که ساخت آن در سال 2014تکمیل شده است.

شهرهای اقماری سئول

در پایتخت کره‌جنوبی شرکتی دولتی به‌نام شرکت نوآوری شهری گیونگی مسئولیت توسعه و مسکونی‌سازی منطقه گیونگی در سئول را به‌عهده دارد. منطقه گیونگی میزبان تمامی شهرک‌های اقماری و شهرهای جدید سئول است؛ منطقه‌ای که قرار است بار سنگین تراکم جمعیت را از شانه‌های نحیف سئول بردارد. شرکت نوآوری شهری گیونگی تاکنون شهرهای جدیدی به‌نام‌های گوانجیو، دونگتان و داسان را در گیونگی ایجاد کرده است. شهرهای جدید گوانجیو و داسان در جنوب و شمال غرب سئول واقع شده‌اند. شهر جدید گوانجیو درحال حاضر 80هزار نفر جمعیت دارد و در زمینی به وسعت هزار و 130هکتار بنا شده است. مراحل ساخت این شهر در فازهای نهایی به‌سرمی‌برد و مقامات این شهر جدید از اواسط سال 2020در آن مستقر شده‌اند. شهر جدید دیگر سئول، با جمعیت تخمینی 83هزار نفر، مساحتی برابر 475هکتار دارد. فاز اول ساخت‌وساز این شهر دوستدار محیط‌زیست در سال 2017به پایان رسید. هردوشهر از سامانه حمل‌ونقل عمومی مناسبی برخوردارند که به ساکنان دسترسی خوبی به کلانشهر سئول می‌دهد. سفر از این دو شهر تا سئول به کمک مترو نیم ساعت زمان می‌برد. موفقیت ساخت‌وساز و اسکان‌ یافتن شهروندان در این دو شهر باعث شده است که شرکت گیونگی طرح ساخت شهرهای جدید بیشتری را در اطراف سئول داشته باشد.

نمونه موفق دیگر بنای شهرهای اقماری در اطراف یک کلانشهر، سیاداد ستلایت به معنی شهر اقماری است که امروز حومه بالای شهر مکزیکوسیتی محسوب می‌شود. نام اقماری دقیقا به‌دلیل اقماری بودن این شهر روی آن گذاشته شده است. 

این شهر در سال 1957بنا شده است و در ابتدا ساکنان مکزیکوسیتی آن را به‌عنوان شهری خارج از شهر می‌شناختند. این شهر اقماری در قرن بیستم یکی از پیشروترین کانون‌های معماری مکزیک محسوب می‌شد زیرا طراحی آن به‌عهده 2نفر از مشهورترین معماران مکزیکی- ماریو پانی و خوزه لوئیس کوئواس- قرار داشت. یکی از ویژگی‌های قابل توجه این شهر وجود نداشتن چراغ راهنمایی و رانندگی در خیابان‌هاست. طراحی هوشمندانه خیابان‌های این شهر، به شکل مدارهای بیضوی مدور، باعث شده تا رانندگان به خوبی نسبت به وضعیت خیابان‌ها و عبور دیگر خودروها دید داشته باشند، به همین دلیل تقریبا نمی‌توان هیچ چراغ راهنمایی و رانندگی در این شهر پیدا کرد. این شهر از ابتدا به‌صورت عامدانه ویژه سکونت 3طبقه اجتماعی- طبقه متوسط، طبقه متوسط رو به بالا و طبقه متمول- ساخته شده است و از آنجا که تنها افرادی از طبقه‌های بالای جامعه توان خریداری ملک در این شهر را داشتند، عجیب نیست که زیباترین سازه‌های مسکونی مکزیکوسیتی در این شهر بنا شده باشد.

شهر جدید تاما شهر عظیم مسکونی دیگری است که در اطراف توکیو بنا شده است. این شهرکه به‌عنوان شهری جدید در سال 1965بنا شد، طولی برابر 14کیلومتر و عرضی برابر 3کیلومتر دارد. جمعیت این شهر که اکنون با گذشت 56سال دیگر نمی‌توان نام جدید روی آن گذاشت، 200هزار نفر است و بزرگ‌ترین شهر‌ اقماری مسکونی در ژاپن محسوب می‌شود.

پربیننده ترین آپارتمان‌های ۶۰متری تهران چند؟ سوییت‌های منطقه ۱۰ تهران چند؟ متقاضیان دوره جدید مسکن ملی بخوانند لحظه بازکردن جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی +فیلم یک توصیه مهم به متقاضیان مسکن ملی

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فرانسه قیمت مسکن لندن مسکن معماری شهر جدید بافت فرسوده پاریس توکیو سنگاپور تولید مسکن اقتصاد سنگاپور شهرک های اقماری شهرهای اقماری محسوب می شود اطراف توکیو شهرهای جدید بنا شده ساخته شد شهر جدید شده اند شهرک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۰۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان یونسکو به دانشگاه تهران اعطا شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در آستانه سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم در جمع اساتید و دانشجویان دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، با اشاره به قرارگیری در آستانه نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه تهران، گفت: ویژگی متفاوتی که آئین نود سالگی دانشگاه تهران نسبت به برنامه‌های هفتاد و هشتاد سالگی دارد، این است که تلاش کردیم قدمت نهاد علم در ایران را به سابقه دانشگاه تهران ضمیمه کنیم.

رئیس دانشگاه تهران به سابقه سنت دانشگاهی در ایران از جندی‌شاپور تا دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: این سابقه حتی در بین دانشگاهیان هم مغفول مانده و کمتر به آن توجه می‌کنیم. از این رو در سال ۱۴۰۲ طی مکاتبه‌ای رسمی به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شد تا این سابقه به نوعی به تاریخ و قدمت دانشگاه تهران ضمیمه شود. جندی‌شاپور نماد نهاد‌های علم در ایران بوده و در سال ۲۰۱۷ میلادی از سوی یونسکو به‌عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان با ۱۷۵۰ سال سابقه معرفی شده است که البته این رکورد پیش از آن متعلق به دانشگاه بولونیا در ایتالیا با نزدیک به ۱۲۰۰ سال قدمت بوده است.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: افتخار بزرگ تعلق گرفتن پایه‌گذاری سنت دانشگاهی به ایران، در حالی مورد اذعان جهانیان است که خودمان کمتر در خصوص این داشته‌ها و هویت ایرانی- اسلامی مطالعه کرده و کمتر بر روی آن تبلیغ و فعالیت‌های ترویجی انجام داده‌ایم و جوانان ما کمتر از این سرمایه‌های ملی شناخت دارند. از دانشگاه تهران انتظار می‌رود که به‌عنوان دانشگاه پیشگام و نوآور بیشتر به این موضوع توجه داشته باشد و به تقویت هویت ایرانی-اسلامی برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی از طریق دانشگاه تمدن ساز که در گام دوم انقلاب اسلامی مورد توجه ویژه قرار گرفته است، بپردازد؛ و بدون شک آثار ارزشمند علامه شهید مطهری منبع بسیار ارزشمندی برای حرکت در این مسیر است.

مقیمی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر تمدن سازی دانشگاه، فراز‌هایی از کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران اثر شهید مطهری درباره نقش تمدن سازی نهاد علم در ایران از جندی‌شاپور و اذعان ویل دورانت که جندی‌شاپور را محور تمدن ایران در دوره ساسانی می‌داند را یادآوری کرد و بیان داشت: اینکه بگوییم دانشگاه تهران با قدمت ۹۰ ساله، نماد آموزش عالی ایران است، با واقعیت خیلی فاصله دارد. درست است که ۹۰ سال از قدمت مجموعه ساختمان‌های فعلی نماد آموزش عالی کشور که در سال ۱۳۱۳ ساخته شده است می‌گذرد؛ ولی وقتی به سیر تکامل و زنجیره چرخه عمر دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی ایران را بررسی می‌کنیم، در مرحله قبلی به دارالفنون می‌رسیم و هر چه که به گذشته برمی‌گردیم به نهاد‌های آموزش عالی همچون ربع رشیدی، نظامیه‌ها و در نهایت به جندی‌شاپور می‌رسیم.

وی افزود: بر اساس مصوبه اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۳ که با حضور رئیس‌جمهوری برگزار شد، سابقه دانشگاه جندی‌شاپور به دانشگاه تهران منضم شد و شورای عالی انقلاب فرهنگی مأموریتی به دانشگاه تهران سپرد تا برای اینکه دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه تهران نقش محوری تمدن سازی را ایفا کنند، طرح جامعی ارائه شود و برای ارتقای فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی بر محور نهاد علم تلاش شود. اساتید، دانشجویان و پژوهشگران دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران می‌توانند نقش‌آفرینی ویژه‌ای در این زمینه داشته باشند.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: وقتی به سیره نظری و عملی شهید مطهری نگاه می‌کنیم، ملاحظه می‌شود که ایشان استاد و معلمی در تراز دانشگاه تمدن ساز است و شخصیتی است که نقش تمدن سازی را به اندازه چند نهاد علمی ایفا کرده است؛ لذا انتظار می‌رود اساتید دانشگاه همین نقش را ایفا کنند تا بتوانیم به اهداف تمدن سازی دانشگاه نائل شویم. آثار و نوشته‌های شهید مطهری همان چیزی است که نیاز امروز ما است و هیچ وقت کهنه نمی‌شود. یکی از مهم‌ترین منابع ما در زمینه مطالعه تمدن سازی دانشگاه، آثار شهید مطهری است که باید به سهم خودمان در تقویت این مجموعه تلاش کنیم.

مقیمی در پایان از برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران زمین هم‌زمان با نود سالگی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: بر اساس آثار شهید مطهری، دانشگاه جندی‌شاپور نقطه عطفی است که وجوه مشترکی را برای تمدن اسلامی و ایرانی ایجاد کرد. امروز اگر می‌خواهیم به تمدن نوین اسلامی ایرانی دست یابیم، دانشگاه باید یکی از مهم‌ترین کانون‌های توجه ما باشد؛ لذا امروز به شدت به آثار شهید مطهری نیاز داریم تا با رویکرد دانشگاه تمدن ساز بتوانیم آثار مورد نیاز درباره قدمت نهاد علم در ایران را استخراج و نقشه راهی بر اساس اندیشه شهید مطهری تنظیم کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخستین پروانه بهره‌برداری شهرک دولتی صادر شد
  • نخستین پروانه بهره‌ برداری شهرک دولتی صادر شد
  • کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟ (اینفوگرافی)
  • اینفوگرافیک/ کدام کشور‌های جهان کلاهک اتمی دارند؟
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • اینفوگرافیک/ کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان به دانشگاه تهران اعطا شد
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان یونسکو به دانشگاه تهران اعطا شد
  • تظاهرات حمایت از غزه در شهرهای مختلف جهان