Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-02@15:59:49 GMT

فاصله ۲۰ ساله ایران با پیرترین کشور جهان

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۰۰۲۶

صراط:

دکتر محمد اسماعیل اکبری مشاور عالی وزیر بهداشت و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اکنون کشورمان در لحاظ نرخ باروری وضعیت مطلوبی ندارد و هر سال به جمعیت سالمند افزوده می‌شود و موالید نیز سالانه کاهش می‌یابد.

به گزارش ایرنا وی افزود: نباید بحث جمعیت را به حاشیه برد. کاهش نرخ باروری در کشور تبعات زیاد بهداشتی، اقتصادی، سیاسی و غیره را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمارهای موجود، ۲۰۰ هزار تولد در ۹ ماه امسال نسبت به سال‌های گذشته کم شده است و این آمار به ۳۰۰ هزار موالید تا پایان سال می‌رسد.

اکبری با بیان اینکه کشور ما از نظر سن جمعیت جزو کشورهای جوان است، افزود: جمعیت پایه تا ۱۵ سالگی، سن مولد یا کار ۱۵ تا ۶۵ سالگی و دوره سالمندی ۶۵ سالگی به بالا است. اکنون در وضعیت جمعیت جوان هستیم اما در آینده نزدیک نیروی مولد کاهش یافته و جمعیت به سمت پیری می‌رود.

مشاور عالی وزیر بهداشت ادامه داد: در سال ۱۳۳۵ میانه سنی جمعیت ۲۰/۲ سال بوده و در سال ۹۵، ۳۰ سال میانه سنی جمعیت محاسبه شده که نشان می‌دهد جمعیت ایران ۱۰ سال پیرتر شده است. با افزایش روند سالمندی، جمعیت کشور نیاز به مراقبت بیشتری دارد و باید برنامه‌های اساسی برای جلوگیری از این روند اتخاذ کرد.

به گفته اکبری، در ۲۰ سال آینده بالای ۲۱ درصد جمعیت سالمند خواهیم داشت و ایران جزو چهار کشور سالمند جهان خواهد بود که بسیاری از بیماری‌ها در این دوره بروز می‌یابند.

وی افزود: ۸۵ درصد سرطان‌ها، ۵۰ درصد بیماری‌های متابولیک شامل فشار خون بالا، قند، چربی و عوامل خطرزای بیماری در دوره سالمندی ایجاد می‌شود که علاوه بر سیستم بهداشت و درمان، ساختارهای اجتماعی، اقتصادی و غیره را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

اکبری گفت: طرح تعالی جمعیت باید در دستور کار قرار گرفته شود و خوشبختانه برای اولین بار در بودجه ۱۴۰۰ بندهای مرتبط با جمعیت نیز اختصاص داده شده که روزنه امیدی برای تبدیل شدن موضوع جمعیت به مساله ملی در سال‌ آینده است.

وی با بیان اینکه کشورهای مختلف دنیا به موضوع فرزندآوری بیشتر تاکید دارند، ادامه داد: این کشورها بسته‌های تشویقی و حمایتی متعددی را در زمینه‌های کار، رفاه اجتماعی، بیمه، درآمد و غیره برای خانواده‌هایی که فرزند بیشتری بیاورند، در نظر گرفته‌اند و ما نیز نباید از این غافله عقب بمانیم. در غیر این صورت با بمب سالمندی مواجه خواهیم شد و نیروی مولد کمتری خواهیم داشت.

این استاد دانشگاه افزود: به عنوان مثال کشور فرانسه پنج درصد درآمد ناخالص ملی خود را به فرزندآوری اختصاص داده و سایر کشورها نیز اقدامات موثری را در این زمینه در پیش گرفته‌اند.

اکبری به بحث سقط جنین نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۱۰ هزار سقط درمانی (قانونی) در کشور انجام شده و در کنار سقط‌های عمدی یا جنایی، حدود ۱۰ هزار سقط نیز خود به خود و طبیعی بوده است.

بانک ژنوم ایرانیان تشکیل شود 

مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ضرورت ایجاد بانک ملی ژنوم ایرانیان در کشور تاکید کرد و گفت: بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی بانک اطلاعات ژنوم دارند، ما نباید از این کشورها عقب بمانیم. 

اکبری ادامه داد: حتی کشورهای جنوبی حوزه خلیج فارس این کار را آغاز کرده‌اند و اگر دیر اقدام کنیم، آنها بانک ژن خاورمیانه را راه‌اندازی می‌کنند و ما در حوزه پزشکی با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: محمد اسماعیل اکبری وزیر بهداشت صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۰۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟

به گزارش همشهری آنلاین، احسان خاندوزی تأکید کرد: نسخه‌های اصلاح‌شده آتی استراتژی گروه بانک توسعه اسلامی مانند همیشه باید سیاست‌های اصلاحی مؤثر را مجدد فرموله کنند و اصل حکمرانی و تضمین پایداری مالی اقتصادی و زیست‌محیطی را به‌گونه‌ای که بر چالش‌ها غلبه کنند، تقویت نمایند.

او افزود: بی‌تردید گروه بانک توسعه اسلامی به‌عنوان یک بانک پیش‌رو در امت اسلامی قادر خواهد بود که نقش اساسی ایفا کند و ایران نیز با به اشتراک‌گذاشتن دانش و تجربیات خود آمادگی‌اش را برای همکاری با بانک و کشورهای عضو اعلام می‌دارد.

تأیید پیشنهاد ایران

وزیر اقتصاد در حاشیه نشست مجمع بانک توسعه اسلامی گفت: پیشنهاد ایران مبنی بر اینکه پنجره تأمین مالی جدی با نرخ ترجیحی برای کشورها ایجاد شود، مورد تأیید اعضا قرار گرفت.

او گفت: قرار شد که بار مالی ناشی از این پنجره مالی توسط کشورهایی که جزو سهامداران این بانک هستند تأمین شود. خاندوزی تأکید کرد: در بیانیه رسمی ایران به بانک توسعه اسلامی هم موافقت خودمان را با این پنجره و هم شرایطی که پیشنهاد داده بودیم در ارتباط با مسئله تأمین مالی و اینکه پروژه‌های عمدتا دانش‌بنیان و پروژه‌های حوزه فقرزدایی بسته به اولویت‌های توسعه‌ای کشورهای اسلامی از این وام ها استفاده کنند را مطرح کردیم که با استقبال اعضای ۵۷کشور عضو بانک توسعه اسلامی مواجه‌شد.‌

وام ۶میلیارد دلاری به اعضا

به‌گفته محمد الجاسر، رئیس بانک توسعه اسلامی، این بانک قصد دارد در سال‌جاری ۶میلیارد دلار برای تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای با بازده بالا در کشورهای عضو، وام دهد و اوراق قرضه سبز بیشتری منتشر کند. ازجمله کشورهایی که موفق شده‌اند از این بانک برای خودشان وام بگیرند می‌توان به ترکیه، تاجیکستان، ساحل عاج و بنین اشاره کرد.

الجاسر با بیان اینکه بانک توسعه اسلامی احتمالا طی ۵۰سال آینده با حمایت کشورهای عضو بودجه خود را دوبرابر خواهد کرد، گفت: این بانک بر تامین مالی زیرساخت‌های اساسی مانند آموزش، بهداشت، بنادر، جاده‌ها و فرودگاه‌ها تمرکز می‌کند. شرکت‌کنندگان در این نشست در بیانیه‌ای با عنوان «راه سعادت؛ فقر چندبعدی» ‌فقر چندبعدی را یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش روی کشورهای عضو دانستند.

ایران وام جدید می‌گیرد؟

دستور کار جدی وزیر اقتصاد در ریاض مذاکره برای تامین مالی ۳پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی بود. به‌گفته خاندوزی ۱۱پروژه مهم ایران از سوی بانک توسعه اسلامی تامین مالی شده و برای افزوده شدن ۳پروژه مهم ایران در حوزه بهداشت و درمان و دانش‌بنیان‌ها به این فهرست در حال مذاکره هستیم.

وی افزود: ۵۷کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی، آموزش، بهداشت و سلامت تزریق می‌کند بهره می‌برند. ما هم در ایران به‌عنوان یکی از ۳سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش‌آفرین بودیم و در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم، هستیم به‌گفته خاندوزی تنها نهادی که به‌رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

کد خبر 848189 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وام احسان خاندوزی- وزیر اقتصاد بانک‌ توسعه‌ اسلامی

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • بانک‌ها در پرداخت تسهیلات جوانی جمعیت همکاری کنند
  • حکم قاتل وکیل شاهرودی در دیوان عالی کشور تایید شد
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • بانک مرکزی رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم را تکذیب کرد
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • رئیس جدید اداره امور شعب استان گلستان معرفی شد
  • بسیج نیروهای امدادی گلستان برای یافتن کودک ۴ ساله
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟