Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@20:41:30 GMT

واکسن کرونا را در جهان چطور توزیع کردند؟

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۴۴۱۰۱

به گزارش جام جم آنلاین ، توزیع ناعادلانه واکسن کرونا در جهان ادامه دارد و سهم ملل فقیر چیزی در حد صفر است تا شعارهای مربوط به تخصیص دادن محموله های میلیونی واکسن های کرونا به کشورهای فقیر و در حال توسعه همگی بی معنی به نظر برسد. حجم عمده این شعارها بیشتر از سوی آمریکا مطرح شد. آنها نه تنها وعده های خود را عملی نکردند بلکه حتی با در نظر گرفتن بوستر (دوز سوم برای جمعیت خود) عملی کردن این این وعده ها را دورتر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سهم نابرابر در دو قاره آمریکا

همانطور که در سطور پیش عنوان شد طبیعی است که کشورهای تولیدکننده واکسن، این واکسن ها را بیشتر به جمعیت خود بدهند تا کشورهای دیگر. بنابراین نرخ واکسیناسیون در این نواحی بسیار بالاست و عموم جمعیت حداقل یک دوز را زده اند. نرخ واکسیناسیون در این کشورها به حدی بالاست که اکنون نوبت واکسن برای رده های سنی کودکان و نوجوانان رسیده است.

آمریکا ، کانادا، کوبا، السالوادور، دومینیکن، اکوادور، برزیل، اروگوئه و شیلی در مجموع دو قاره آمریکای شمالی و جنوبی کشورهایی محسوب می شوند که بهترین نرخ واکسیناسیون را داشته اند. اروگوئه بهترین وضعیت را دارد به حدی که به ازای هر 100 نفر در این کشور 156 نفر واکسینه شده اند.

طبیعی است که کشورهای فقیر در این دو قاره کمترین سهم را داشته اند. گواتمالا، هندرواس و به خصوص نیکاراگوئه این کشورها هستند، به خصوص آخری که به ازای هر 100 نفر تنها 9 نفر را واکسینه کرده است. ونزوئلا نیز وضعیتی بحرانی در زمینه فقدان منابع واکسن دارد و البته وضعیت هائیتی از هم بدتر است. این کشور به ازای هر 100 شهروند خود به طور میانگین کمتر از یک نفر را واکسینه کرده است.

 

وضعیت سیاه قاره سیاه

قاره آفریقا وضعیتی فوق بحرانی در زمینه واکسینه کردن جمعیت دارد. به غیر از تونس و مراکش هیچ یک از کشورهای این قاره روند واکسیناسیون را آغاز نکرده اند.

البته تنها نکته مثبت این است که سردمداران کشورها با وجود فقر و جنگ و قحطی همه گیری کرونا را به خوبی مهار کرده اند در غیراینصورت همه گیری کنترل نشده در کنار فقدان واکسیناسیون وضعیتی فوق فاجعه در قاره سیاه رقم زده بود.

 

تبعیض حتی در قاره سبز

اکثر کشورهای قاره اروپا هم واکسیناسیون را مدت هاست آغاز کرده اند اما اوضاع در برخی از نقاط همانند اوکراین، بلاروس و یا بوسنی هرزگوین در زمینه واکسیناسیون به طور واضحی بسیار بد است. اما در مقابل اسپانیا، پرتغال و بریتانیا روند واکسیناسیون در حد عالی دارند.

 

دودستگی در قاره آسیا

در قاره آسیا هم تفاوت های فاحشی در زمینه واکسیناسیون وجود دارد. در چین به ازای هر 100 شهروند، 139 نفر واکسینه شده اند اما در جایی مثل یمن اوضاع فاجعه وار است، تنها یک نفر به ازای هر 100 شهروند یمنی. اراضی اشغالی نیز از آمریکا فایزر گرفتند و جمعیت خود را واکسینه کردند هر چند دوباره با موج جدیدی از بیماری روبرو شدند.

وضعیت در میانمار، ترکمنستان، افغانستان، سوریه، عراق نیز بسیار بحرانی است و نرخ واکسیناسیون در این کشورها به ازای هر 100 نفر زیر 8 نفر است.

 

واکسن های بیشتر برای اقیانوسیه

تبعیض واکسنی حتی به کشورهای حوزه قاره اقیانوسیه نیز رسیده است. استرالیا نرخ 70 به ازای 100 و نیوزلند 60 به ازای 100 نفر را دارند. جزایر کوچک و بزرگ اطراف استرالیا و نیوزلند هم وضعیت بسیار بدی را تجربه می کنند و به عنوان مثال پاپوآ گینه نو فقط یک به ازای 100 را داشته است.

 

دلتا و خطرات آتی

دلتا همچنان در حال چرخش بین کشورهای مختلف جهان است. کارشناسان می گویند واکسن ها حتی اگر دلتا را شکست ندهند حداقل از میزان کشندگی آن کم می کنند. همین موضوع نشان می دهد که ندادن واکسن به کشورهای در حال توسعه و فقیر چقدر خطرناک است. دلتای بدون کنترل به معنای مرگ و میر بیشتر است، درست همانند آنچه که در کشور هند رقم خورد و جان هزاران نفر را گرفت. این ویروس هم اکنون در کشورهای دیگری همچنان قربانی می گیرد این در حالی است که وعده های توزیع واکسن و ارسال محموله ها به کشورهای مختلف همچنان فاصله زیادی با عملی شدن دارد.

هیلدا حسینی خواه / جام جم آنلاین

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا ویروس کووید نرخ واکسیناسیون ازای هر 100 واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۴۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا عرب علیدوستی، صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش موارد ابتلاء به سرخک در این شهرستان گفت: با توجه به نزدیکی استان کرمان به استان سیستان و بلوچستان و مرزهای جنوبی و شرقی، واکسن سرخک ۶ ماهگی به واکسیناسیون روتین کودکان اضافه شده است.

وی افزود: خانواده‌هایی که فرزند زیر پنج سال دارند و به هر دلیل واکسن سرخک را دریافت نکرده‌اند، تزریق آن را به تعویق انداخته‌اند یا حتی از دریافت آن مطمئن نیستند، باید به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه و از واکسیناسیون فرزندشان اطمینان حاصل کنند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان با بیان اینکه بیماری سرخک سرایت‌پذیری بالایی دارد و واکسینه نکردن به‌موقع فرزندان، سلامت آنان را به خطر جدی می‌اندازد از شهروندان تقاضا کرده اهمیت واکسیناسیون فرزندان خود را جدی بگیرند و آن را به تعویق نیاندازند.

وی افزود: خانواده‌های رفسنجانی واکسیناسیون فرزندان خود علیه این بیماری را در ۱۲ و ۱۸ ماهگی با واکسن MMR انجام داده و در صورت مواجهه فرد بیمار و مشکوک به سرخک، جهت انجام نمونه‌گیری فوراً به مرکز خدمات جامع سلامت امام علی (ع) مراجعه کنند.

.

کد خبر 6094301

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم